Rockmusiker
Foto: Peter Sellgren Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Så söker du till rockmusiker

Publicerad: 7 mars 2011

Din ansökan till rockmusiker görs i tre steg.

1. Sök på antagning.se

Sista datum för ansökan är 15 januari.

2. Skicka in antagningsprov - delprov 1

Vi vill att du skickar oss en inspelning i mp3 format med två exempel på ditt musicerande. Exemplen ska vara inspelade tillsammans med andra musiker. Gärna live från konsert eller replokal. Detta material skall vara oss tillhanda senast 1 februari 2019. Om du spelar gitarr eller keyboard vill vi höra både när du kompar och spelar solo. Skicka också ett personligt brev.

Skicka inspelning och personligt brev till: antagningsprovMD@ltu.se där du i ämnesraden anger Konstnärlig kandidat- rockmusiker hösten 2019. I mejltexten anger du namn, personnummer och mobilnummer.

Blir du godkänd i delprov 1 så kallas du till delprov 2 och 3. Kallelse meddelas senast mitten av februari.

3. Gör antagningsprov - delprov 2 och 3

Delprov 2 - Spela/sjunga en egen förvald låt samt jam

Vid delprov 2 kommer du att sjunga/spela tillsammans med kompgrupp som tillhandahålls av Musikhögskolan. Möjlighet att repetera med kompgruppen kommer att erbjudas under helgen vecka 11 (prov 2 och 3 hålls vecka 12).
Information om delprov 2 och 3 kommer, i samband med utskick av kallelsen, att skickas till sökande som gått vidare från delprov 1.

Delprov 3

  • Du får 20 minuter på dig att lyssna på en låt som sedan spelas tillsammans med kompgrupp. Inspelningen är "Minus one" dvs det instrument den sökande spelar finns inte med på inspelningen.
  • Jam och gehör.
  • Intervju.