Hoppa till innehållet
Foto: festivalpictures.be
Jonna Löfgren bakom trummorna i Glasvegas. Foto: festivalpictures.be

Glasvegas hittade sin trummis i Piteå

Publicerad: 2 november 2015

Jonna Löfgren studerade Musik, konstnärlig kandidat med inriktning rockmusiker under åren 2008-2010. I dag är hon heltidsmusiker och medlem i det hyllade skotska rockbandet Glasvegas.

Hur har du gjort för att få det jobb du har idag?

– Jag har övat massor när jag studerade trummor. Jag var målmedveten. Jag har haft kul med musiken, spelat med många olika band och testat olika stilar. Genom mina år av musikstudier och olika bandkonstellationer har jag träffat många musiker som har blivit mitt kontaktnät. Och det var genom en kontakt som jag fick just under studierna i Piteå som jag fick chansen att bli medlem i Glasvegas.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få chansen att vara med i den “familjen” som är bandet. Och att få gå upp på scenen tillsammans och spela låtar som är viktiga för oss, inför folk som spenderar sin tid och sina pengar på att faktiskt komma och uppleva våra gigs. Det är helt grymt!

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Att jag får vara del i ett band som jag brinner för med så stor passion, och när jag märker att den här passionen inte bara finns från oss i bandet, utan den finns på många platser och hos många personer runt om i världen. Våra låtar är inte längre “våra” när vi släpper dom, dom tillhör lyssnarna och dom som vill ta del av dom. Att få brev från ett fan från andra sidan jordklotet som berättar om hur mycket våra låtar har betytt för den personen, och hur musiken har förändrat deras liv, det är svårt att ens ta in

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Att det är inspirationen som är det viktiga för övningen, för det är den som tar dig framåt. Även att kontakterna betyder mycket. Dom man lirar med på skolan kanske kommer komma att vara ens kollegor väl ute i arbetslivet.

Hur upplevde du din tid på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet?

– Helt grymt att få all den där tiden till individuellt fokus och vara omringad av så mycket spelglädje. Just för att det är en ganska “ensam” väg man tar som musiker, med övande på egen hand och mycket individuellt ansvar, så var det så himla gött att vara omringad av likasinnade som också ville i samma riktning

Har du några tips till den som funderar på att läsa Musik, konstnärlig kandidat?

– Ta vara på att vara omringad av alla musiker och kreativa personer och peppa varandra till att nå era mål, vad det än kan vara. Dream big!