Erik Holmbom
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Du kommer att ha tre roliga år"

Publicerad: 2 mars 2018

Erik Holmbom studerar andra året på Musik, konstnärlig kandidat – inriktning Studiomusiker. Han är 22 år gammal och kommer från Skellefteå.

Hej, vem är du?

– Jag är en hockeynörd som älskar att spela musik i alla dess former tillsammans med alla fantastiska studenter som studerar här.

Varför läser du musik, kandidat?

– Det var den enda utbildningen som kändes intressant för mig, då den fokuserar väldigt mycket på genrebredd, vilket passar mig perfekt då jag verkligen tycker om att fördjupa i alla sorters genrer.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att det är väldigt mycket fokus på ensemblespel, vilket känns som det ultimata sättet att utvecklas på. Det är också väldigt roligt att träffa och lära sig av alla grymma producenter vi får ha under våra inspelningssessioner.

Vad är det mest utmanande?

– Att man aldrig blir bekväm rent musikaliskt. Utbildningen täcker väldigt mycket olika typer av musik, så man får alltid chansen att få jobba på ens svagheter, vilket kan vara skrämmande, men gynnar en i slutändan.

Hur är det att plugga på universitetet?

– Jag trivs grymt bra. Ibland kan det kännas väldigt avlägset från resten av världen, men det är ett väldigt bra plugg-klimat då vi har egna replokaler som vi har tillgång till dygnet runt, och alla grymma lärare som verkligen hjälper oss att växa, både som musikanter men också som människor.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Det har en tendens att bli väldigt mycket musik då också, vilket är väldigt trevligt! Ibland vill man dock ha en paus från musiken och då är det väldigt härligt att det är så nära till naturen då kan man ta en lång promenad eller en skidtur.

Har du några tips till den som vill plugga musik, kandidat?

– Om du kommer hit med ett gott humör och en vilja och strävan att alltid vilja utvecklas och bli bättre så kommer du ha tre väldigt roliga år!