Hoppa till innehållet
Skådespeleri

Online-kurs i skådespeleri

Nu kan alla som vill gå en skådespelarkurs hos oss online!

Vi lever i en tid när vi ser fler skådespelare varje vecka än någon gång tidigare i historien – i TV-serier, filmer och på teatern. Och våra teaterhögskolor får varje år otroligt många ansökningar. Men, vad är skådespeleri? Hur gör man? Vad håller alla de där skådespelarna på med egentligen?

Den här kursen är ett försök att svara på de frågorna och några fler och framför allt ge en djupgående introduktion till skådespelarens konst och hantverk.

Vad kommer kursen att innehålla?

Vi kommer att identifiera några av skådespelarens mest grundläggande utmaningar och ge idéer om hur man möter dem. Vi kommer att introducera några grundläggande principer och koncept och gå igenom ett antal begrepp som hjälper oss att studera och prata om skådespeleri. Och kanske viktigast av allt så ska vi försöka presentera ett positivt och hållbart förhållningssätt till din konst och kreativitet.

Rent praktiskt så kommer du att få verktyg för att analysera en scen och plocka ut den information du som skådespelare behöver, du kommer lära dig att arbeta på ett sätt som sätter fokus på din medspelare och på konkreta handlingar i stället för på dig själv och du kommer att få applicera det du lär dig under kursen på ett eget arbete med en roll.

Vem är kursen för?

Den här kursen vänder sig till alla som är intresserade av skådespelarens konst och hantverk – skådespelarstudenter, de som kanske vill bli skådespelarstudenter, yrkesverksamma som vill gå igenom grunderna i sitt hantverk eller vem som helst som vill fördjupa sig i skådespelarens skapandeprocess.

Hur går kursen till?

Introduction to Acting är en av universitetets MOOC:ar, en Massive Open Online Course, vilket betyder att det är en kostnadsfri digital kurs som är öppen för alla och startar precis när du vill. Kursen består av filmer, artiklar och övningar som du arbetar dig igenom i din egen takt.

Välkommen!

 

Vem är lärare?

Johan Forslund är lektor i scenisk gestaltning och har undervisat på Teaterhögskolan i Luleå sedan 2015. Han är själv utbildad vid Neighborhood Playhouse i New York och Teaterhögskolan i Stockholm.

 

Trailer: Online-kurs i skådespeleri

Ansvarig lärare

Johan Forslund

Johan Forslund, Universitetslektor

Telefon: 0920-493186
Organisation: Scenisk Framställning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle