Skådespelarprogrammet

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Vid skådespelarprogrammet vid Luleå tekniska universitet utbildas skådespelare för teater, tv, film och radio.

Huvudämnet vid skådespelarprogrammet är scenisk framställning, och övriga basämnen är röst och tal, kropp och rörelse, sång samt teori. Alla olika delar i utbildningen syftar till att den blivande skådespelaren ska tillägna sig kunskaper och färdigheter för att på ett självständigt sätt lösa sceniska uppgifter både inom en ensemble och på egen hand. Utbildningen startade 1996 som ett unikt samarbete mellan Luleå tekniska universitet och Norrbottensteatern.

Utbildningens innehåll

Som student har du daglig kontakt med praktiskt teaterarbete genom det fysiska läget där Teaterhögskolan ligger direkt i anslutning till Norrbottensteatern.

Anmälan
Luleå, Normal, Hösten 2018

Startdatum 2018-09-03, v.36 2018
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-83042
2018-01-15
8
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkända antagningsprov

Urval

Antagningsprov

  • Alternativa: 100%
OBS! Alternativt urval

Läs mer om antagningsprovet»

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor

 

Q  Ställ dina frågor i vårt formulär 

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Forslund

Johan Forslund, Universitetslektor

Organisation: ÖVRIGT, Medier ljudteknik och upplevelseproduktion och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0920-493186