Hoppa till innehållet
Håkan Wallin
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Möt en lärare – Håkan Wallin

Publicerad: 7 oktober 2016

Håkan Walllin är universitetslektor och lärare vid programmet visuell gestaltning – digital design.

Hej där, vem är du?

– Jag är lektor med ett stort bild- och bildningsintresse. Har en lång tidigare erfarenhet av digital medieproduktion i industrin samtidigt som jag har varit engagerad i utbildningarna vid LTU.

I vilka kurser möter studenterna dig?

– Du som student möter mig framför allt i de produktionsinriktade kurserna samt i moment där produktionsmetoder och designval för bildlösningar avgörs.

Hur är du som lärare?

– Jag vill tydliggöra vikten av kreativitet grundat i grundläggande bildkunskaper, tekniska och konstnärliga färdigheter samt förmågan att jobba i en produktionsmiljö. Att vara kreativ och presentera nya smarta lösningar i det sammanhanget är det som gör våra studenter så intressanta för industrin.

Varför är det så roligt att undervisa?

– Mötet och interaktionen i undervisningssituationen. Att följa progressionen i bildarbetet under studierna och se de fantastiska produktioner som studenterna levererar.

Vad vill du att studenterna ska få med sig från dina kurser?

– De skall känna sig både inspirerade och utmanade i sina utgångspunkter för visuell gestaltning. Jag vill öka studentens visuella medvetande för att inspirera till nya kreativa bildlösningar.

Varför ska man läsa visuell gestaltning vid Luleå tekniska universitet?

– Yrkesrollerna är många och behovet av kompetens växer inom industrin. Vill du vara med och producera film, TV, datorspel, virtual reality eller andra visuella berättarmedier så är utbildningarna vid Visuell gestaltning rätt. Du kommer att få möjlighet att under utbildningen bygga en stark portfolio och knyta industrikontakter vilket ger dig en unik förutsättning för en karriär inom den yrkesroll du är intresserad av.