Hoppa till innehållet
Fredrika Karlsson
Fredrika Karlsson Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Utvecklas i ett högt tempo"

Publicerad: 25 mars 2019

Fredrika Karlsson studerar tredje året på Visuell Gestaltning - Digital Design. Hon är 26 år gammal och kommer från Piteå.

 Hej, vem är du?

– Jag är Fredrika. Jag kommer från Piteå och har tidigare både studerat på andra orter och jobbat. Nu är jag tillbaka i Norrland för studiernas skull, och trivs verkligen med både utbildningen och campus.

 Varför läser du Digital Design?

– Jag vill arbeta med datorgrafik i någon form, oavsett om det skulle vara film eller spel. Att få uttrycka sig konstnärligt är viktigt för mig och utbildningen ger mig möjlighet att utvecklas inom en karriär jag tycker är väldigt intressant.

 Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste är att få upptäcka nya arbetssätt och få utvecklas i ett högt tempo. Det kan vara väldigt krävande i vissa stunder men kunskaperna man får gör det helt klart värt det. Man kan verkligen se sin egen utveckling när man jämför resultat från början av utbildningen

 Vad är det mest utmanande?

– Den egna disciplinen och det höga tempot. Man måste vara beredd att faktiskt lägga ner tid på utbildningen och engagera sig. Som tur är har min klass varit helt fantastisk och vi har kunnat hjälpa varandra mycket.

 Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet i Skellefteå?

– Jag gillar verkligen LTU Skellefteå. Jag har studerat både i Luleå och i Örebro via Örebro Universitet med har nu hittat rätt utbildning. Studentlivet är familjärt och man kommer nära folk från andra utbildningar och klasser också. De flesta som har sökt hit är motiverade vilket driver på ett bra studieklimat.

 Vad gör studenterna på fritiden?

– Det finns en hel del roliga föreningar som anordnar bland annat spel- och filmkvällar. Det finns gym med bra priser för studenterna. Sen finns även studentpuben där många arbetar ideellt, där hålls spelningar och olika temakvällar, och det är alltid mysigt att umgås med andra studenter där. Det är otroligt roligt med engagerade studenter som gör sitt för att hålla studentlivet levande.

 Har du några tips till den som vill plugga Digital Design?

– Var beredd på att lägga ner mycket tid och engagemang i utbildningen. Man får många chanser att träffa företagsrepresentanter under utbildningen och då vill man kunna visa upp vad man går för. Sen är det också viktigt att kunna ge och ta kritik på ett konstruktivt sätt. Mitt största tips till nya studenter är att våga fråga sina klasskamrater om hjälp, de flesta är väldigt taggade på att hjälpa till och det är så vi utvecklas bäst.