Hoppa till innehållet
Kai Nedergård
Kai Nedergård Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Möt en lärare – Kai Nedergård

Publicerad: 7 oktober 2016

Kai Nedergård är universitetsadjunkt och lärare vid programmet visuell gestaltning – filmdesign.

Hej där, vem är du?

– Jag är adjunkt och allmänt kulturintresserad där framförallt bildintresset har funnits med sedan tidiga ungdomsår.

I vilka kurser möter studenterna dig?

– I min arbetsroll möter jag studenterna i de kulturhistoriskt orienterade kursmomenten, i de grundläggande konstnärliga kurserna samt i de produktionsinriktade övningarna.

Hur är du som lärare?

– Jag befinner mig i ett lärarkollegium som är mån om samverkan. Själv försöker jag skapa en positiv atmosfär och väcka lusten till utveckling och lärande.

Varför är det så roligt att undervisa?

– Den interaktion som uppstår med studenterna, där jag som lärare i t.ex. produktionsliknande övningar kan vara med och skapa en kreativ och lärande situation gör min roll lustfylld och mycket intressant.

Vad vill du att studenterna ska få med sig från dina kurser?

– Studier handlar om en ständigt framåtsträvande rörelse. Jag hoppas att jag studenterna inspireras och framför allt förstår vikten av att hela tiden omfattas av självutvecklingstanken. Vi har studenter på plats i tre år som går väldigt fort. Förhoppningsvis har jag bidragit i till att utvecklingsprocessen inte tar slut efter studierna. Utbildningstiden här hos oss är bara en början.

Varför ska man läsa visuell gestaltning vid Luleå tekniska universitet?

– Det finns flera vägar in i kulturella yrken, en bra väg är studier! Det ger individen perspektiv på branschen och yrkesrollerna samtidigt som det säkrar upp en kompetensnivå som i slutändan breddar individens framtida möjligheter.