Hoppa till innehållet
Saxofon
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Så ansöker du till Jazzmusiker

Publicerad: 18 oktober 2021

Din ansökan till Jazzmusiker görs i tre steg:

1. Ansök på www.antagning.se
2. Skicka in arbetsprov och brev
3. Gör intervju via Skype eller Zoom

Vi söker personer som utöver färdighet på hög nivå dessutom kan visa på medvetenhet, reflektion och självständighet i sitt konstnärskap. Vid intervjun är det därför extra meriterande om den sökande redan i ansökan kan peka ut en tänkbar riktning för det kommande examensarbetet (som utgör en central del i utbildningen). Eftersom det inte finns en färdig modell är det positivt om de sökande brinner för något specifikt och redan vet vad de vill fördjupa sig inom samt vilka mål de vill uppnå.

 

Din ansökan i tre steg

1. Ansök på antagning.se

Uppgift om sista ansökningsdag finns på programmets webbsida samt på antagning.se.

2. Skicka in arbetsprov och personligt brev - 13 mars 2022

Antagningsprovet till konstnärlig master i musikalisk gestaltning, inriktning jazzmusiker, består av ett personligt brev (e-mail), klingande arbetsprov och en personlig intervju.

I den skriftliga presentationen ska den sökandes musikaliska bakgrund och “konstnärliga profil” framgå, samt vilka ambitioner och konstnärliga mål den sökande har.

Arbetsprov lämnas i anslutning till den skriftliga presentationen i form av klickbara länkar till ett rikt urval av klingande exempel i ljud och/eller bild helst som en YouTube-länk. Urvalet bör ge en heltäckande bild av din konstnärliga profil. Det är viktigt att varje länk kompletteras med detaljerade beskrivningar av när/hur/var/varför och exakt vilken roll den sökande själv spelat i respektive produktion. Vi accepterar inte nedladdningsbara länkar som "yousendit.com".

Skriftlig presentation och arbetsprov skickas per mail till antagningsprovMUKOM@mailbox.ltu.se. Oss tillhanda senast 13 mars, 2022.

3. Intervju via Skype eller Zoom

En kompletterande personlig intervju som tar utgångspunkt i ovanstående sker via Skype eller Zoom efter att arbetsprovet har granskats.

 

Har du frågor?

Arne Hagström

Arne Hagström, Universitetslektor

Telefon: 0911-72667
Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle