Piano pianist
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Så ansöker du till Klassisk musiker

Publicerad: 23 januari 2020

Din ansökan till Klassisk musiker gör görs i tre steg:

1. Ansök på www.antagning.se
2. Annmäl dig till antagningsprov
3. Gör antagningsprov

Vi söker personer som utöver färdighet på hög nivå dessutom kan visa på medvetenhet, reflektion och självständighet i sitt konstnärskap. Det är därför extra meriterande om den sökande redan i ansökan kan peka ut en tänkbar riktning för det kommande examensarbetet (som utgör en central del i utbildningen)Eftersom det inte finns en färdig modell är det positivt om de sökande brinner för något specifikt och redan vet vad de vill fördjupa sig inom samt vilka mål de vill uppnå.

Du kan i första hand söka på följande instrument:

  • Flöjt – Tobias Carron
  • Klarinett – Robert Ek
  • Piano – Helge Kjekshus
  • Orgel – Gary Verkade
  • Sång – Katherine Osborne

 

Din ansökan i tre steg

 

1. Ansök på antagning.se

Uppgift om sista ansökningsdag finns på programmets webbsida samt på antagning.se.

2. Anmäl dig till antagningsprov

Anmälan görs skriftligen senast 15 februari 2020 via mail till antagningsprovMUKOM@mailbox.ltu.se. Ange "Antagningsprov - Masterprogrammet".

3. Gör antagningsprov 

Antagningsprovet består av två delar:

  • audition
  • intervju.

Under audition (som tar ca 20-30 min) får den sökande tillfälle att framföra en egenvald varierad repertoar samt ett obligatoriskt stycke som skickas till den sökande en vecka innan audition (sökande till piano är undantagna).

Ackompanjemangsnoter ska vara Musikhögskolan tillhanda senast en vecka innan antagningsprovet. Vi ser helst att noterna skickas via e-post till antagningsprovMUKOM@mailbox.ltu.se  och i undantagsfall via vanlig post till Luleå tekniska universitet i Piteå, Box 744, 941 63 Piteå. Märk brevet med Master, instrument.

Särskild upplysning

I vissa speciella fall kan provet ske, efter samråd med ansvarig lärare, genom att den sökande lämnar arbetsprov i form av högkvalitativa digitala videoinspelningar nåbara via internetlänkar (YouTube, Dropbox, Vimeo etc.). Inspelningarna måste inkludera all repertoar som krävs för audition enligt beskrivningen ovan. Varje länk måste kompletteras med detaljerade beskrivningar av när/hur/var/ inspelningen är gjord.

Intervjun och framförandet av instuderingsstycket kan ske via SKYPE.

Petter Sundkvist

Sundkvist, Petter - Professor

Organisation: Musikalisk gestaltning, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0911-72602
Rum: E124 - Piteå»