Rockmusiker
Foto: Peter Sellgren Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Så ansöker du till Rockmusiker

Publicerad: 23 januari 2020

Din ansökan till Rockmusiker görs i tre steg:

1. Ansök på www.antagning.se
2. Skicka in arbetsprov och brev
3. Gör intervju via Skype

Vi söker personer som utöver färdighet på hög nivå dessutom kan visa på medvetenhet, reflektion och självständighet i sitt konstnärskap. Det är därför extra meriterande om den sökande redan i ansökan kan peka ut en tänkbar riktning för det kommande examensarbetet (som utgör en central del i utbildningen). Eftersom det inte finns en färdig modell är det positivt om de sökande brinner för något specifikt och redan vet vad de vill fördjupa sig inom samt vilka mål de vill uppnå.

 

Din ansökan i tre steg

1. Ansök på antagning.se

Uppgift om sista ansökningsdag finns på programmets webbsida samt på antagning.se.

2. Skicka in arbetsprov och personligt brev – 15 februari

Antagningsprovet till konstnärlig master i musikalisk gestaltning, inriktning rockmusiker, består av ett personligt brev (e-mail), klingande arbetsprov och en personlig intervju.

I den skriftliga presentationen ska den sökandes musikaliska bakgrund och “konstnärliga profil” framgå, samt vilka ambitioner och konstnärliga mål den sökande har.

Arbetsprov lämnas i anslutning till den skriftliga presentationen i form av klickbara länkar till ett rikt urval av klingande exempel i ljud och/eller bild (SoundCloud, Spotify, YouTube, Dropbox etc…) som ger en heltäckande bild av din konstnärliga profil. Det är viktigt att varje länk kompletteras med detaljerade beskrivningar av när/hur/var/varför och exakt vilken roll den sökande själv spelat i respektive produktion.

Skriftlig presentation och arbetsprov skickas per mail till antagningsprovMUKOM@mailbox.ltu.se Oss tillhanda senast 15 februari 2020.

 

3. Intervju via Skype

En kompletterande personlig intervju som tar utgångspunkt i ovanstående sker via Skype.

 

Kontakt

Anna Wedin

Wedin, Anna - Universitetslektor

Organisation: Musikalisk gestaltning, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0911-72665
Rum: J103 - Piteå»