Hoppa till innehållet
Foto: Lars Andersson
Mathias Lundkvist. Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Stipendium till masterstudent

Publicerad: 2 mars 2018

Mathias Lundkvist, flöjtist och masterstudent i musik, tilldelas årets Hähnelstipendium av stipendienämnden på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet.

– Det känns överraskande och skoj! Att bli tilldelad stipendium känns otroligt lyxigt och det värmer att få bli sedd och hörd, samt i förlängningen belönad, för det arbete jag lägger ner, säger Mathias Lundkvist.

Tid att nära gåvorna

Mathias Lundkvist läser sista året på masterutbildning i musik där han specialiserat sig inom sitt instrument. Med bara en termin kvar på utbildningen konstaterar han att beslutet att läsa konstnärlig master vid universitetet var helt rätt val för honom.

– Jag kände, och känner, att en Bachelor inte var tillräckligt för mig. Så jag utökade min studietid med 2 år till. Bachelorn gav mig tiden att så mina musikaliska frön. Mastern gav mig tiden att nära gåvorna som kom av skörden.

Prissumman är på 20 000 kronor, vad ska du göra för pengarna?

– Jag vill unna mig lite livskvalitet som jag inte har kunnat på många, många år.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Ja… att spela flöjt såklart!  Och det i samklang med andra musiker av hög kaliber är njutning av allra högsta nivå för mig.

Hur är det att studera på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet?

– Tiden jag har haft på Musikhögskolan i Piteå har varit den bästa tiden i mitt liv. Det finns så otroliga lärare och resurser att tillgå här, som jag upplever verkar vara dolda för omvärlden. Jag känner mig lyckligt lottad som fick studera här.

Har du några tips till den som vill läsa masterprogrammet i musik vid Luleå tekniska universitet?

– Ja, det har jag. Ha med dig din egen drivkraft, din kärlek till musiken. Det ställs kanske inte lika höga krav på dig som musiker som vid andra lärosäten, och då är det upp till DIG att leverera utifrån din egen drivkraft.

Taggar