Hoppa till innehållet
Ida Boman
Ida Boman, studerar till förskollärare och tog nyligen SM-guld med Luleå hockey/MSSK. Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Guldbacken hittade rätt utbildning

Publicerad: 6 april 2016

När Luleå Hockey/MSSK vann sitt första SM-guld 2016 var backen Ida Boman en av nyckelspelarna. När hon inte spelar hockey lägger Ida Boman sin fulla uppmärksamhet på studierna till förskollärare.

– Det fungerar jättebra att kombinera pluggande med elitidrott. Vi tränar oftast på kvällstid och det innebär att jag har tid för skolan på dagtid. Jag känner också att jag får ett bra stöd från universitetet. Alldeles nyligen fick jag till exempel hjälp att fullfölja min VFU(tidigare kallat praktik red.anm.) trots att jag var mitt uppe i slutspelet med Luleå Hockey, säger Ida Boman.
Hon planerar att genomföra utbildningen utan pauser eller sabbatsår och att det blev just förskollärare var ingen slump.

– Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med barn för jag tycker att de är så spontana och ärliga. Det är så häftigt att se utvecklingen som barn i förskoleåldern genomgår.

Succé direkt

Luleå Hockey/MSSK gjorde i år sin första säsong i riksserien och succén lät inte vänta på sig. I en gastkramande final mot Linköping stod Luleå till sist som segrare och kröntes till svenska mästare.

– Det var en helt sjukt häftig känsla och det största jag har upplevt i min hockeykarriär hittills, säger Ida Boman och hyllar Luleåpubliken som verkligen tagit laget till sina hjärtan.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle få ett så stort stöd av publiken och Luleåfans som vi faktiskt har fått. Utan allt stöd från Luleå Hockey med goda förutsättningar och all härlig publik så tror jag inte att vi hade stått här med SM-guldet idag. Publiken är som en sjätte spelare.

Hittat rätt utbildning

Ida Boman läser första året på förskollärarprogrammet och valet av utbildning är inget hon ångrar.

– Jag tycker verkligen att det känns som att jag hittat rätt utbildning. Det är lärorikt inte minst eftersom att det ingår både teoretiska och praktiska moment som vi sen får testa under den verksamhetsförlagda utbildningen, säger Ida Boman.

Fakta

Klubb: Luleå Hockey/Munksund Skuthamn SK

Tidigare klubbar: Asplöven HC, Överkalix IF, Munksund Skuthamn SK

Position: Back

Meriter: SM-guld med Luleå Hockey/MSSK 2016.
3 landskamp för Sverige.
 

Taggar