Hoppa till innehållet
Ellen Lindholm

"Vi får vara ute i verksamheten"

Publicerad: 2 oktober 2013

Ellen Lindholm studerar till förskollärare. Hon är 20 år gammal och kommer från Piteå.

Hej, vem är du?

– Jag är en glad tjej som älskar livet, är bosatt i Piteå och studerar på Luleå tekniska universitet. Jag älskar att pyssla och skapa saker med händerna, vara utomhus och att vara med mina nära och kära.

Varför läser du till förskollärare?

– Jag älskar att arbeta med barn! Barn är så fantastiska, spontana och roliga. När man arbetar med barn har man aldrig tråkigt. Det var en självklarhet för mig att söka in till förskollärare.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste med min utbildning är de praktiska momenten som till exempel VFU. Då vi får vara ute i verksamheten och träffa barnen och andra pedagoger. Sedan har vi många roliga ämnen också så som naturvetenskap, drama, bild och musik.

Vad är det mest utmanande?

– Det svåraste med min utbildning är nog samma som för alla andra utbildningar. Det är mycket eget ansvar och det krävs att man är engagerad och fokuserad. Men eftersom att det är en väldigt rolig och inspirerande utbildning gör det inte så mycket att det är lite tuffare perioder ibland.

Hur är det att plugga på LTU?

– Jag tycker det är roligt att studera på LTU. Det finns gott om platser att sitta och arbeta både i grupp och enskilt. Biblioteket är jättefint och det finns gott om caféer och restauranger. Om man behöver hjälp med något finns det alltid någon att fråga i Studenttorget. 

Vad gör studenterna på fritiden?

– Vad vi gör på fritiden är nog väldigt individuellt. Det arrangeras mycket saker på LTU även efter skoltid, du kan uppleva studenternas uteliv på Stuk, eller ägna dig åt aktiviteter som filmvisningar och sportarrangemang.