Jenny Andersson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Alltid vetat att jag vill jobba med människor"

Publicerad: 20 september 2017

Jenny Andersson studerar andra året på grundlärare, inriktning mot förskoleklass och grundskola årskurs 1-3. Hon är 31 år gammal och kommer från Luleå.

Hej, vem är du?

– Oj, vilken svår fråga. Jag är glad, social, driven gillar att få saker gjort och gillar ordning och reda. Har ofta många olika saker på gång, gillar när det är fullt upp och det är liv och rörelse. Samtidigt som jag studerar jobbar jag även som vikarie inom skolan när tiden finns.

Varför läser du grundlärarutbildningen f-3?

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med människor och främst barn och ungdomar. Under längre perioder har jag vikarierat inom förskola, fritids och skola. Efter att ha utbildat mig till sjuksköterska och jobbat som det ett tag så bestämde jag mig för att byta inriktning och utbilda mig till lärare.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Campusveckorna, att få träffa alla kurskamrater och hänga tillsammans under en vecka. Jag tycker även det är roligt att efter ha jobbat inom skolan under många år att få mer teori att luta min undervisning mot. Den verksamhetsförlagda utbildningen är också något av det roligaste på denna utbildning, att få vara ute i verksamheten och i verkligheten. Att tillsammans med sin handledare få utvecklas som lärare.

Vad är det mest utmanande?

– Att planera sin tid, det är lätt hänt att man gör mycket annat när det är plugga man borde göra. Det är aldrig så rent hemma hos mig eller vällagad mat som när en tenta närmar sig eller då en rapport ska in. Adobe connect, vilket är det virtuella klassrummet som vi använder oss av, har varit en utmaning att få att fungera ibland.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Spenderar inte så mycket tid på själva LTUs campus, men jag trivs bra med distansstudier då jag kan studera och närvara på föreläsningar från den plats jag befinner mig på. Via mina studier har jag lärt känna nya människor i min klass, vilket är bland det roligaste med att studera.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Kan inte prata för alla men jag gillar att hänga med mina vänner, läsa en bra bok eller se serier. Tränar gör jag också när tiden finns, speciellt nu när jag och en kollega från sommarjobbet har beslutat oss för att genomföra en tjejklassiker.