Anna Segerstedt

"Vill ge barn en harmonisk grundskola"

Anna Segerstedt studerar andra året på Grundlärarprogrammet F-3. Hon är 32 år gammal och kommer från Norrfjärden, Piteå.

Hej, vem är du?

– Jag är en tvåbarnsmamma som bor med maken, barnen och katten i villa i Norrfjärden utanför Piteå. Jag brukar baka, jag är med i Svenska Lottakåren och sjunger i kör. Ofta ganska lugn men tycker om att ha mycket för mig emellanåt.

Varför läser du Grundlärarprogrammet F-3?

– Jag har jobbat med barn på förskola tidigare och upptäckte då hur roligt det var men att jag ville arbeta med lite äldre barn där man får vara med om deras läranderesa och se dem upptäcka allt spännande som finns att komma åt i skolan. Jag ville även vara delaktig i att ge framtidens barn en trygg och harmonisk grundskola så som jag själv haft men som så få verkar få nu för tiden.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Alla nya upplevelser som våra lärare ger oss och all ny information som vi får från böckerna. Jag upptäcker hela tiden nya saker som jag kanske själv funderat på men aldrig kunnat sätta ord på men också sådant som ger en förklaring till funderingar man haft tidigare. Just nu läser vi naturkunskap och samhällsorienteradeämnen och det är så roligt hela tiden, vi får göra laborationer, dramaövningar, exkursioner och mycket mer.

Vad är det mest utmanande?

– Just för mig är det att bolla tiden med barnen samtidigt som jag ska hinna med pluggandet och hemmet och även gärna en fritid där emellan. Periodvis är det väldigt mycket information att ta in på väldigt kort tid men vi har en bra klass och vi brukar hjälpas åt med större uppgifter.

Hur är det att plugga på LTU?

– Jag trivs väldigt bra här och jag har upplevt att det finns väldigt mycket stöd och hjälp att tillgå. Eftersom jag inte bor i Luleå så har jag inte så stor erfarenhet av vad skolan i övrigt har att erbjuda men jag vet att många av mina klasskompisar utnyttjar biblioteket och grupprummen runtomkring på skolan väldigt ofta.

Vad gör studenterna på fritiden?

– För min del handlar det mest om familjen, lottorna och huset med trädgården men mina klasskompisar tror jag tar stor del av Stil och Stuk som finns och de verkar mycket nöjda.