Hoppa till innehållet
Danslärare dans
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Antagningsprov, danslärarutbildning

Publicerad: 9 januari 2012

Information om antagningsprov för ämneslärarutbildning i dans 300 högskolepoäng vid Sveriges första danslärarutbildning i Piteå, Luleå tekniska universitet.

Allmänt

I antagningsprovet läggs särskild vikt vid god dansunderbyggnad med väl utvecklat tekniskt kunnande, rytmsinne, musikalitet och stort intresse för att arbeta pedagogiskt med ungdomar och barn.

Antagningsprovet innehåller dansprov och intervju samt att du skall ha med dig ett personligt brev där du berättar om dig själv och dina funderingar kring dans och lärande.

Dansprov

Dansprovet går till så att du prövas i jazzdans, modern dans, improvisation, klassisk balett och rytmik. Du dansar tillsammans med de övriga sökande i grupp under ledning av danspedagog eller danslärare.

Du ska presentera en danskomposition/solo, som du själv skapat eller ett solo som någon annan har skapat och du tränat in. Här finns möjlighet att visa sig i andra dansstilar såsom flamenco, karaktärsdans, streetdans, afrikansk dans eller helt egen stil. Detta solo får ta 1,5—2,5 minuter.

Ditt personliga brev lämnar du till juryn i samband med proven.

Intervju

Intervjun är på ca 10 minuter där Du får möjlighet att berätta om Dig själv och Ditt intresse för dans och pedagogiskt arbete med ungdomar och barn.

ANSÖKAN

Ansökan till ämneslärarutbildningen, med dansinriktning sker via antagning.se
Sista anmälningsdatum 15 april 2020.

Antagningsprov 2020

Man väljer om man vill genomföra sitt antagningsprov i Piteå 25 maj eller i Stockholm 30 maj. Efter sista ansökningsdag kommer en kallelse till prov att skickas ut. 

Vill du veta mer?

Kontakta
Cecilia Björklund-Dahlgren
Universitetsprofessor
070-586 15 15

Karolina Fällman
karolina.fallman@ltu.se
Universitetsadjunkt
070-580 60 48