Hoppa till innehållet

Danslärare

Publicerad: 20 mars 2011

Vill du bli danslärare? 


Intresset för dans i skolan ökar och som ämneslärare i dans har du ett spännande yrkesliv att se fram emot. Du kan arbeta med dans i gymnasieskolan, grundskolan, som lärare i kulturskolor och i andra sammanhang utanför skolans värld.

Skellefteå, Piteå och Luleå är norrlandskommuner med stor erfarenhet av dans inom gymnasieskolorna och barn och dans inom den ordinarie skolans verksamhet. Dessa kommuner har drivit på för att danslärarutbildningen vid Musikhögskolan i Piteå skulle komma till stånd och de deltar nu aktivt bland annat med partnerskolor för lärarkandidaternas praktik/VFU.

Sveriges första danslärarutbildning
Sveriges första danslärarutbildning finns vid Musikhögskolan i Piteå som är en del av Luleå tekniska universitet (LTU). Många med en bred kompetens till exempel dans och matematik, dans och historia, dans och språk eller med en fördjupad kunskap och specialisering inom dansområdet.

Ansökan
Ansökan till Lärarutbildningen, med dansinriktning sker via antagning.se senast 15 april.
När du kommer till det särskilda färdighetsprovet vill vi att du kompletterar det med ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till lärarutbildningen.

Antagning
Antagning till Ämneslärare- Dans 300 - 330 hp sker genom färdighetsprov där särskild vikt läggs vid god dansunderbyggnad med väl utvecklat tekniskt kunnande, expressiv gestaltning, rytmsinne, musikalitet och stort intresse för att arbeta pedagogiskt med barn och ungdomar.

Vill du veta mer?

Kontakta
Cecilia Björklund-Dahlgren

Universitetslektor

0911-72753

Mobil: 070-5861515


 

 

Kombinera dans med ett av följande ämnen