Musik

Om Du väljer att bli ämneslärare i musik har ett du ett spännande yrkesliv att se fram emot. Du kan arbeta med musikämnet i det allmänna skolväsendet och stödja barn och ungdom i deras musikaliska utveckling, bli lärare i kultur- och musikskolan och hjälpa fram nästa generation musiker, bli en resurs och kulturprofil i många sammanhang även utanför skolans värld.

Vi utgår från ett samverkansperspektiv med en unik miljö för lärande där dina egna erfarenheter och förutsättningar är utgångspunkten. Vår verksamhet genomsyras av lusten att samspela och samverka, ofta med andra ämnen och kompetensområden. 

Oavsett vilken musikgenre som är din bas finns rika möjligheter för ensemble och samspel. Vi gör årligen stora ensembleproduktioner, inte minst SMASK-produktionen som för många av våra studenter (på musik-, dans-, medie- och upplevelseprogrammen) under våren är något av årets höjdpunkt. Där samarbetar alla studenter över kompetensgränserna för att göra bästa möjliga show.

Lokalerna är fräscha, övningsrummen många – likväl som ensemblerummen. Inspelningsmöjligheter finns i samarbete med ljudtekniker-programmet och vi kan alltid tillgå kvalificerat ljud – och ljus på våra konserter.

Närheten till den fantastiska arenan Studio Acusticum är väl nyttjad av våra studenter för examenskonserter etc. Studio Acusticums unika möjligheter med höj- och sänkbart tak (med en oslagbar akustik oavsett om det gäller akustiska
eller förstärkta instrument) är i absolut världsklass.

Konsert- och evenemangs utbudet är stort både inom campus Piteå/Studio Acusticum såväl som genom närheten till Luleå (55 km) med sitt nya Kulturens Hus, Teaterhögskolan och Norrbottensteatern.