Hoppa till innehållet
Ida Sandor

"Det bästa är den utvecklande miljön"

Publicerad: 26 augusti 2014

Ida Sandor kommer från Tumba och går på danslärarutbildningen. Hon läser femte och sista året på ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan på Luleå tekniska universitet.

Hej, vem är du?

– Jag är en glad och energisk person med många bollar i luften. Parallellt med utbildningen undervisar jag vilket är helt fantastiskt.

Varför läser du till danslärare?

– Jag läser till danslärare på Luleå tekniska universitet för att både dansen och undervisningen alltid legat mig närmast om hjärtat. Att få kombinera dessa två och få vara verksam inom skola är att skapa sig själv en otroligt givande arbetssituation. Luleå tekniska universitet blev därför det självklara valet för mig.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det absolut bästa med min utbildning är den utvecklande miljön man befinner sig i. Lektionerna, men framförallt de projekt man själv kan genomföra i samverkan med de andra linjerna på skolan. Inte att glömma är den gemenskapen som finns bland studenterna även på fritiden.

Vad är det mest utmanande?

– Alla danslärarutbildningens år är utmanande på olika sätt. Man tvingas analysera och reflektera mycket framförallt i sin lärarroll men det är också det som gör att man står stadigt när man kommer ut i arbetslivet.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Det är något jag starkt rekommenderar. Som tidigare nämnt är det både utmanande och utvecklande.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Efter skoltid är det i princip alltid något projekt man kan vara med i om man vill, det anordnas ofta konserter och kårhuset har också kvällscafeer om man bara vill ta en kaffe och hänga.