Hoppa till innehållet
Erik Reimegård, Ämneslärare
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Staden är väldigt mån om oss studenter"

Publicerad: 31 mars 2016

Erik Reimegård studerar tredje året på lärarprogrammet, inriktning mot gymnasiet, ämnena Svenska och Historia. Han är 25 år gammal och kommer från Åkersberga.

Hej, vem är du?

– Jag är en film- och idrottsintresserad kille på 25 år. Förutom att spela basket och fotboll gillar jag att träffa vänner, umgås med min sambo och att gosa med min katt.

Varför läser du till gymnasielärare?

– Jag tror på att alla ungdomar har potential att bli vad som helst om någon bara visar att det är möjligt och förklarar vad som krävs. Att få chansen att inspirera och motivera andra människor till att utvecklas är vad som driver mig till att bli lärare. 

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste med utbildningen är helt klart VFU:n (den verksamhetsförlagda utbildningen, praktiken), det är då man får komma ut i den "riktiga" verksamheten, testa det man har lärt sig i teorin och möta elever och lärare. Andra roliga delar av utbildningen är dels att man får fördjupa sig i ämnen som man tycker är intressanta och att man träffar många nya vänner.

Vad är det mest utmanande?

– Att få tiden att räcka till. Om man, som jag, har många fritidsintressen och utöver studierna jobbar lite extra kan det vara svårt att få ihop "livspusslet". Då är det viktigt att kunna planerna och prioritera, kan man det löser det sig alltid, även om dygnet gärna hade fått ha några fler timmar ibland.

Hur är det att plugga på universitetet?

– Till att börja med känns det verkligen som att Luleå, som stad, är väldigt mån om oss studenter, att vi ska känna oss välkomna och att vi ska trivas vilket är otroligt viktigt. Själva universitetet och lärarna är mycket bra och håller en hög nivå.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Oavsett vilka intressen du har, om det är musik, idrott eller vad som helst, så finns det en förening för just dig. Antingen på universitetet eller i övriga staden. Om det är helg eller efter en tentaperiod samlas de flesta på STUK, studenternas egna krog, för att träffas och koppla av lite.