Hoppa till innehållet

"Jag älskar verkligen Luleå"

Publicerad: 17 april 2020

Namn: Vendela Bergkvist
Ålder: 23
Hemort: Leksand, Dalarna
Utbildning: Civilingenjör arkitektur

Varför valde du att studera civilingenjör arkitektur?

– Jag har alltid haft ett stort intresse för arkitektur och byggnader. Under gymnasietiden gick jag teknikprogrammet och tyckte väldigt mycket om fysik och alla teknikämnen. När det var dags att söka till universitet/högskola hittade jag programmet civilingenjör arkitektur i Luleå och tyckte att det kändes som en mix av det jag tycket var roligast i skolan. Skillnaden mot ett ”vanligt” arkitekturprogram är kanske att vi får en djupare förståelse för det byggtekniska lösningarna och problematiken som finns i en byggnad och det var därför jag hamnade här. Jag tror att detta skapar möjligheter att påverka de projekt vi kommer att delta i senare i arbetslivet.

Hur trivs du med staden Luleå?

– Jag älskar verkligen Luleå. Jag tycker att staden är lagom stor, folk är trevliga och det finns såklart massor av SNÖ på vintern. Under min fritid är jag engagerad i StiL (idrottsföreningen på campus) vilket gör att jag är utomhus mycket på vintern och åker helst skidor både utförs men framför allt på längden. Luleå ger stora möjligheter för friluftsaktiviteter. 

Vad har du för planer efter studietiden?

– Att jobba inom en otroligt intressant bransch samt att bli riktigt bra på det jag gör.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

– Ta verkligen vara på Luleå, det är en mindre stad med mycket att göra i. Passa på att gå på isen ofta, åk skidor och gå på restaurangerna här(!). Kom ihåg att studentlivet är olika för alla och att du verkligen har chansen att engagera dig i något som förgyller vardagen, studentlivet är mycket mer än bara plugg.