Hoppa till innehållet
Brandskydd 2017
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Brandskydd 2017

Publicerad: 12 december 2017

Studenter på brandingenjörsprogrammet vid LTU har de senaste åren fått möjlighet att delta på konferensen Brandskydd som i år hölls på Scandic Infra City i Upplands Väsby. På plats fanns åtta studenter från Luleå tekniska universitet.

Under konferensen som pågick i två dagar presenterades och diskuterades nyheter och trender från branschen med representanter från bl.a. föreningar inom brand, risk och säkerhet, konsultföretag, räddningstjänster, boverket, MSB och diverse andra företag inom brand- och riskbranschen. Temat för årets konferens delades upp i fyra blockrubriker:

  • Brandskydd i byggprocessen – Utifrån och in
  • Myndigheter/framtidsutblick
  • Nyheter från Forskningsvärlden
  • Räddningstjänsten i byggprocessen

Ett spännande tema med inslag av högaktuella ämnen och utmaningar. I anslutning till konferensens föreläsningssalar låg även en mässhall där tre LTU-studenter fick möjlighet att ställa ut sina examensarbeten.

Samtliga studenter som medverkade under 2017-års konferens var mycket nöjda med sin upplevelse. Man fick en god inblick i vad som är på gång i branschen och vad för problem framtidens brandingenjörer kommer ställas inför. Efter två heldagar av seminarier och föreläsningar kunde många lärdomar tas med hem till Luleå.

Avslutningsvis skulle vi vilja tacka arrangörerna för Brandskydd, Sveriges Brandkonsultförening, Brandforsk, Sprinklerfrämjandet och Informationsbolaget, som möjliggör konferensen samt Luleå tekniska universitet som gör det möjligt för studenter att delta.

Text: Nike Schweitzer, Henrik Pettersson och Adam Thörn. Foto: Nike Schweitzer