Hoppa till innehållet
Josefine Åhl
Josefin Åhl, alumn från civilingenjörsprogrammet i datateknik. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Hårt arbete lönar sig"

Publicerad: 21 februari 2018

Josefin Åhl tog examen från civilingenjörsprogrammet i datateknik 2008. Idag är hon vd och delägare på Intime.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt arbete är att det är väldigt varierande och utvecklande. Jag arbetar med allt från teknikfrågor till marknadsföring och sälj. Jag är också en del av ett fantastiskt team där vi alla jobbar hårt men samtidigt har väldigt roligt tillsammans.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Över det patent som jag och grundaren av Oricane AB, Mikael Sundström, var med och tog fram under mitt examensarbete på Oricane. Det var en väldigt spännande resa.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Att hårt arbete lönar sig, men även att ensam inte alltid är stark. Det finns ett ordspråk jag tycker om: Om du vill gå snabbt gå ensam, om du vill gå långt gå med andra.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– Tiden på Luleå tekniska universitet var en av de bästa i mitt liv! Jag lärde mig väldigt mycket och även om det periodvis var tufft och krävande hade jag oerhört roligt under tiden.

Har du några tips till den som funderar på att läsa datateknik?

– Gå in helhjärtat för studierna, jobba hårt och ge inte upp. Det kommer löna sig i slutändan! Och du får inte skörbjugg av att bara leva på nudlar under en period, men varva med lite frukt och grönt så blir du piggare!