Hoppa till innehållet
EEIGM
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

EEIGM topprankas i fransk media

Publicerad: 24 januari 2020

Den franska tidningen Le Figaro rankar årligen alla högre franska utbildningar och i år placerade sig programmet civilingenjör internationell materialteknik (EEIGM) i topp vad gäller materialutbildningar.

Programmet som ges vid Luleå tekniska universitet i samarbete med universitet i Frankrike, Spanien och Tyskland, ger både svensk och fransk civilingenjörsexamen samt goda möjligheter till en internationell karriär.

För år 2020 viktades kategorierna ”internationellt rykte”, ”alumners medellön” och ”antagningsbetyg” extra högt i rankingen. Tidningen anser det exceptionellt att drygt 45 procent av alla avgångsstudenter arbetar utanför Frankrike inom ett år efter examen, en siffra som är jämförelsevis hög.

– Fantastiskt roligt både för universitetet i Frankrike och för oss att de fått det här erkännandet. Det är ett bra betyg även på vår utbildning, säger Lennart Wallström, professor och avdelningschef vid avdelningen materialvetenskap.

Förutom Luleå tekniska universitet är Institut National Polytechnique de Lorraine i Nancy, Frankrike, la Universitat Politècnica de Catalunya i Barcelona Spanien och die Universität des Saarlandes i Saarbrücken, Tyskland, med i samarbetet.