Hoppa till innehållet
Lisa Larsson, Eeigm
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Kombinera civilingenjörsstudier med språk"

Publicerad: 5 februari 2016

Lisa Larsson från Lycksele läser första året på civilingenjör internationell materialteknik, EEIGM.

Hej, vem är du?

– Jag heter Lisa Larsson och flyttade upp till Luleå från Lycksele direkt efter gymnasiet för att plugga materialteknik. Jag är en glad och driven tjej som på fritiden tycker om att träna och träffa vänner.

Varför läser du EEIGM?

– Jag valde EEIGM eftersom programmet erbjuder bra möjligheter att kombinera civilingenjörsstudier med att läsa språk, samtidigt som man får chansen att läsa upp till 6 terminer utomlands! Det var just att jag fick möjlighet att fortsätta läsa franska som avgjorde för min del.

– Jag var själv student för en dag på LTU under mitt sista år på gymnasiet och besöket fick mig att känna mig ännu säkrare på att det var i Luleå jag ville plugga!

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att få fördjupa mig inom ämnen som jag tycker är kul, som matematik, fysik och kemi. Just nu läser jag mest baskurser för att kunna förstå de mer programinriktade kurserna som man läser efter år 2 och dessa ser jag fram emot.

Vad är det mest utmanande?

– Att planera och lägga upp tiden utanför föreläsningarna kan vara lite knepigt, speciellt när det i vissa kurser är rätt mycket litteratur och många uppgifter att göra. Det gäller att lägga upp en plan redan i början av kursen för att vara säker på att hinna allt innan tentan. Franska kan också vara en utmaning, men man behöver inte kunna franska innan man börjar eftersom det erbjuds nybörjarkurser under första året.

Hur är det att plugga på LTU?

– Det är väldigt bra gemenskap mellan studenterna! Man får ett riktigt bra välkomnande som ny student och det är lätt att lära känna nya vänner. Sen är det även lätt att ta kontakt med lärare om det är nåt man undrar, och dom är oftast bara glada att få hjälpa till!

Vad gör studenterna på fritiden?

– Universitetet har ett rikt studentliv och det finns alltid något att engagera sig i.
Man kan bland annat engagera sig i körer, studentspexet och den studentägda baren/restaurangen/nattklubben Stuk.
Många studenter väljer att träna och studentidrotten Stil på Campus som har både gym, gruppträning och sektioner för olika sporter.