Hoppa till innehållet

Arbeta i projekt

På programmet civilingenjör hållbar energiteknik läser du intressanta projektkurser i vilka du får lösa verkliga problem och utveckla verkliga produkter. Det gör dig väl förberedd för dina framtida utmaningar som ingenjör!

Skapa och utveckla produkter åt företag redan under studietiden!

Under studietiden får du som student utveckla produkter och prototyper åt spännande företag. Projekten leder ofta till examensarbeten eller anställning efter studierna.

Foto: Ted Karlsson
Studenter hjälper barnhem i Tanzania med vattenförsörjning

Ett 20-tal studenter vid Luleå tekniska universitet deltar i ett projekt i Tanzania via organisationen Ingenjörer utan gränser. I juli ska de åka till byn Bumilayinga i västra Tanzania för att bygga en vattenreservoar till ett barnhem.

Foto: Ted Karlsson
Studenter visade klimatsmarta prototyper

Ett smart cykelställ, ett optimerat såddverktyg samt ett fungerande vindkraftverk. Det var några av de spännande prototyper som ingenjörsstudenterna hade utvecklat i projektkursen Sustainable Living.

Stark insats av studenterna i Delsbo Electric

För fjärde året i rad deltog studenter från Luleå tekniska universitet i tävlingen Delsbo Electric. Målet med tävlingen är att köra ett eldrivet rälsfordon så energisnålt som möjligt på en sträcka av 3,36 km. Studenterna stod för en urstark prestation då de slog fjolårets världsrekord och slutade tvåa.

Foto: Ted Karlsson
Vässat rälsfordon ska ge vinst

Tio studenter på civilingenjörsprogrammen maskinteknik och hållbar energiteknik förbereder sig för fullt för tävlingen Delsbo Electric den 27:e maj. Det är tredje gången Luleå tekniska universitet deltar med ett lag, och nu hoppas man ta den första segern.