Hoppa till innehållet
Mauritz Råvik
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Det som lockade mig var stämningen och folket"

Publicerad: 20 mars 2021

Mauritz Råvik studerar andra året på hållbar energiteknik. Han är 23 år gammal och kommer från Stockholm.

Varför läser du hållbar energiteknik?

− Efter ett år på tekniskt basår här i Luleå valde jag hållbar energiteknik för att jag tyckte det speglade mina intressen i ny och spännande teknik.

Vad är det roligaste med din utbildning?

− Jag tycker det mesta i utbildningen är roligt och givande men jag ser egentligen mer fram emot kurserna som kommer.

Vad är det mest utmanande?

− Jag är en ganska social person så jag tycker att distansundervisningen har varit ganska utmanande och lite tråkigare än vad det annars är. Annars är det nog att hålla fokus uppe över tid. Ledigheterna är ganska korta och tempot är ofta rätt högt så det gäller att ta vara på den lediga tid man har. Såklart med undantag för sommaren men då vill man ju antagligen jobba.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

− Jag tycker att Luleå tekniska universitet är ett bra universitet som håller hög standard på sina utbildningar. Däremot är det som framförallt drog mig hit, och sen fick mig att stanna, folket här! De flesta har gjort som jag och flyttat långt för att komma hit, därför söker många nya kontakter och vänskapskretsar vilket skapar en trevlig atmosfär på campus.

Vad gör studenterna på fritiden?

− Luleå är en stad som har mycket att erbjuda och studenterna här hittar på allt möjligt. Det kan vara allt från friluftsliv eller sport till studentfester och sittningar. Studentlivet här har fått sig en törn på sistone men det finns otroligt många studenter som jobbar för att studietiden här ska bli så kul som möjligt.

Har du några tips till den som vill plugga hållbar energiteknik?

− Mitt bästa tips är att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt! Boendet löser sig alltid men det är ju schyst att få tag på en så bra lägenhet som möjligt direkt. Om man väl är här och påbörjat sin utbildning tycker jag att man ska engagera sig i någon utav alla undergrupper och föreningar som finns. Alla engagemang tar inte så mycket tid och det ger verkligen en extra dimension till studietiden.