Hoppa till innehållet

"Jag vill vara med och påverka miljön"

Publicerad: 5 mars 2014

Josefine Johansson från Örnsköldsvik läser andra året på civilingenjör hållbar energiteknik.

Vad fick dig att välja hållbar energiteknik?

– Jag har alltid varit intresserad av miljön och har velat påverka hur framtiden kan se ut. Så jag tänkte att det här är en bra väg för att kunna uppnå det. 

Hur är utbildningen?

– Utbildningen är spännande samtidigt som det kan kännas tufft ibland. Men genom att blicka framåt och en härlig klass så går det bra. 

Vad är det bästa med att vara student på LTU?

– Man får arbeta nära näringslivet. Dessutom är det skönt att ha en närhet till lärare, doktorander, forskare och andra som arbetar på universitetet. Det är alltid öppna dörrar och enkelt att kunna fråga om hjälp när man är i behov av det. Närheten till skolan är också bra, man lever som i en bubbla här på Porsön. Alla studenter bor i princip på samma område. Dessutom är vintern underbar, oftast en massa snö och inget slask!

Vad gör studenterna på fritiden?

– Det finns sektioner för allt! Dessutom har vi ett stort träningscenter på området, StiL, där de flesta studenter tränar. Det finns massor med resor man kan åka på, med både frilufts- och alpina sektionen. Sedan finns också en stor nattklubb på campus!

Vad vill du jobba med efter examen?

– Jag har inte kommit på exakt vad jag vill jobba med. Men jag vill som sagt vara med och påverka miljön på något sätt. Området är ganska nytt och bara växer. Så jag tror det kommer finnas en massa intressanta jobb när jag är färdigutbildad!

Något råd till den som funderar på att läsa till civilingenjör vid LTU?

– Go for it! Det är jättekul att studera här. Jag har inte ångrat en dag att jag börjat. Våga chansa, man kan alltid byta senare. Och var inte rädd för att det är långt norrut, det är trots allt bara 1 ½ timme till Stockholm.