Hoppa till innehållet
Thule_B

"Vintern här är så fantastisk!"

Publicerad: 15 februari 2013

Thule Brahed kommer från Höllviken i Skåne och läser civilingenjör Hållbar energiteknik, fjärde året, med inriktning mot energieffektivisering och bioenergi.

Vad fick dig att välja Civilingenjör Hållbar Energiteknik?

– När jag gav mig in i utbildningsträsket var jag säker på en sak: Jag ville ha ett jobb där jag kan göra förbättringar för miljön. Det var lite av ett ungdomligt "rädda världen"-syndrom, men så här långt in i utbildningen så sitter samma känsla kvar. Jag upplever nämligen att jag kommer bidra till en sundare energikultur både lokalt och internationellt.

Vad är det bästa med att vara student på LTU?

– Campuset är väldigt centrerat och alla vänner bor nära. Sen är jag chockad att jag som skåning verkligen kunde uppskatta vintrarna i Luleå, vintern här är så fantastisk!

Vad gör du på fritiden?

– Jag har varit mycket involverad i kår- och sektionsarbetet där jag fokuserat på att bidra till bättre studieklimat och organisation för studenter. Det har lärt mig otroligt mycket om projektplanering, gett mig ett enormt kontaktnät och har varit ett skönt avbrott från studierna.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Konsult är det långsiktiga målet. Självklart kommer det dyka upp många intressanta jobbmöjligheter innan dess i och med att inriktningen på utbildningen är så modern. 

Något råd till den som funderar på att läsa till civilingenjör vid LTU?

– Var inte orolig över att LTU ligger långt norrut. Det tar mig endast två flygtimmar att åka ner till Malmö för att träffa familjen.