Hoppa till innehållet
Emma Hedlund

"Jag älskar den norrländska vintern"

Publicerad: 21 september 2017

Emma Hedlund är 22 år och kommer från Luleå. Hon läser tredje året på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och gör just nu en utbytestermin i Singapore.

Hej Emma, berätta lite om dig själv!

Jag är född och uppvuxen i Luleå och befinner mig just nu i Singapore för en utbytestermin. Jag älskar den norrländska vintern men kände det var dags för lite sol och bad. 

Varför läser du den utbildning du läser?

Jag ville ha en utbildning där valmöjligheterna till jobb är stora. Upplägget gör det också möjligt att åka utomlands under tredje året vilket kändes som ett stort plus för just utbildningen på Luleå tekniska universitet.

Hur skulle du beskriva din utbildning?

Programmet är perfekt för dig som vill jobba som ingenjör men också är intresserad av ekonomi. Det är bra att man läste alla matte- och fysikkurser första året för det är skönt att ha det bortgjort.

Varför valde du Luleå tekniska universitetet?

Jag läste tekniskt basår här och trivdes så pass bra att jag ville vara kvar. Jag valde Luleå tekniska univeristet eftersom skolan tillhör de topp fem bästa tekniska universiteten i Sverige.

Hur är det att studera här?

Fantastiskt. Det finns bara ett enda stort campus vilket gör det lätt att träffa studenter från andra program.

Hur bor du?

Innan Singapore bodde jag utanför campus i en lägenhet nära Luleå centrum. Målet när jag kommer hem igen från är att få en lägenhet någonstans på campus.

Vad gör du på fritiden?

Jag älskar vintern så det blir mycket utomhusaktiviteter då. Åka längdskidor, köra skoter och vara ute i naturen. Sen är det såklart viktigt för mig att umgås med kompisar, min pojkvän och min familj. 

Vad tycker du om Luleå?

Gillar man snö så älskar man Luleå. Det är en väldigt mysig stad med mycket utomhusaktiviteter att utforska. Du kan promenera längs isvägen, åka längskidor eller långfärdsskridskor. Du kan också åka till någon närliggande slalombacke. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag äter frukost, kör ett spinningpass på STIL som börjar 07.00, köper en kaffe och går till föreläsningen. Sen äter jag lunch och pluggar några timmar. På onsdagar har STUK onsdagspub vilket är ett kul tillfälle att umgås och träffa andra.

Vad vill du jobba med efter examen?

Jag tycker att produktutveckling verkar väldigt intressant och hoppas att jag får jobba med något riktat mot det.

Har du något råd till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

Vill du uppleva studentlivet och en bra gemenskap ska du definitivt välja Luleå tekniska universitet. Ställ dig i bostadskö i tid och var öppen för tillfälliga lösningar tills du hittat något permanent.