Peyda-Hirori

"Jag har fått riktigt nära vänner här"

Publicerad: 22 september 2017

Peyda Hirori är 22 år och kommer från Linköping. Han läser civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet.

Hej Peyda, berätta lite om dig själv!

Jag är en chokladälskare som är superintresserad av det mesta kopplat till teknik. Gillar dagar fyllda av roliga interaktioner och att hålla mig engagerad.

Varför läser du den utbildning du läser?

Min första termin på Luleå tekniska universitet läste jag teknisk design. Men jag kände rätt fort att jag behövde ha en mer överblickande roll, gärna där jag får vara med och utveckla en organisation framåt. Så jag gjorde en helvändning och bytte till industriell ekonomi och läste data som teknisk profil.

Hur skulle du beskriva din utbildning?

Det är en utbildning där teknisk kunskap och problemlösningsförmåga kombineras med industriella ekonomikunskaper som exempelvis innovation, ledarskap, organisationsutveckling. Framförallt är utbildningen riktigt rolig!

Varför valde du Luleå tekniska universitetet?

Min kompis som pluggade här beskrev alltid hur nöjd han var. Så jag tänkte; när kommer jag annars att få uppleva norrsken och utforska norra Sverige? Jag har fått riktigt bra och nära vänner här, och vi har bra sammanhållning. Dessutom har jag fått plugga i Singapore, blivit bättre (inte bra) på att åka skidor och fått vandra i fjällen!

Hur bor du?

I en etta som är en studentlägenhet.

Vad gör du på fritiden?

Umgås, håller mig engagerad och tränar när jag kan.

Vad tycker du om Luleå?

Vackert, mysigt, snöigt, studentigt (på Porsön) och lite kallt. Men inte så kallt som jag trodde det skulle vara.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

1. Kaffe 2. Plugga ensam och i grupp. 3. Jobba med min förening, IAESTE Luleå där jag är ordförande. 4. Träna/Umgås/Gå på pub/Ta det lugnt.

Vad vill du jobba med efter examen?

Jag kan tänka mig att jobba med innovation och det flitigt använda uttrycket digitalisering, men det är fortfarande rätt öppet.

Något råd till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

Var öppen för att träffa nya människor, engagera dig och försök plugga utomlands, så får du en fantastisk studietid.