Hoppa till innehållet
Dimitris Gioulekas

Studenter från ”i-programmet” har stora chanser hos Knightec

Publicerad: 5 februari 2020

”Var supertrogen din vision, var supertrogen din ambition och kör på”, det är Dimitris Gioulekas, VD på IT-konsultföretaget Knightec, råd till Luleå tekniska universitets studenter. Han är sedan 2009 VD för företaget och har redan två gånger blivit utsedd till ”Årets VD”.

IT-konsultföretaget Knightec startades 2003 och finns i dag på 10 orter i Sverige och har över 600 anställda. Företaget har inga egna produkter utan utvecklar och effektiviserar kundernas produkter och verksamheter. 
– Vi vandrar mellan bolag och använder vår expertis och vårt nätverk, säger Dimitris Gioulekas. 

Men har studenterna några möjligheter hos företag som Knightec? Absolut menar Dimitris Gioulekas.
– Luleå tekniska universitet är en kvalitetsstämpel, säger han och menar att flera av deras förmågor kommer ifrån universitetet.
Även en av Knightec´s grundare, Anders Lundgren, studerade på Luleå tekniska universitet.
– Jag skulle vilja påstå att ni pluggar på ett av Sveriges bästa universitet, och Luleå tekniska universitet är inte ett slutsteg för någon utav er, utan ett steg i nästa riktning, säger Dimitris Gioulekas till studenterna.

Företaget Knightec anställer i dagsläget också ofta folk som har lägre arbetserfarenhet, ungefär 0-2 år. Detta gör att nyexaminerade studenter också har en stor chans. Företaget slutade för flera år sedan att utlysa specifika tjänster när det rekryterar nya medarbetare, utan fokuserar mer på individerna som söker. De söker inte efter en person till en speciell befattning utan tittar på vilka människor som vill jobba hos dem, deras talanger och kompetenser och tänker - vad kan vi som företag göra för dem. Dimitris Gioulekas, berättar också att företaget kommit väldigt långt inom jämställdhetsfrågan. I dagsläget är det cirka 30 % kvinnor anställda på företaget och 25 % som har ett annat modersmål än svenska.

– Jag är här för att göra business, då kan jag inte titta på kön eller härkomst – då måste jag titta på talang och kompetens”, säger han.

Nätverk och samverkan är något som är viktigt menar Dimitris Gioulekas och han vill att studenterna ska ta med sig det. 
– Samverka med duktiga människor som utmanar dig och med dem som det kanske är lite obekvämt med, för att du måste sträcka på dig lite extra. 
Tyngdpunkten lägger han på att det är ens egen uppgift att vårda sina nätverk, att underhålla dem. Samverkan är något som han också tycker är väldigt viktigt på en arbetsplats. 
– För att vi socialiserar oss mer på jobbet än hemma, stämmer en student in.