Hoppa till innehållet
Paulina Sawicki

Talangfull student utvald i hård konkurrens

Publicerad: 10 juni 2019

Paulina Sawicki, student på civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi, blev utsedd till Global Talent 2019 av programmet Explore China. Programmet hade över 1000 ansökningar.

Varför sökte du till Explore China?
– Jag läste ganska nyligen boken Factfulness av Hans Rosling och där förklarar han sin syn på världen. Bland annat uttrycker han att västvärldens dominans snart är ett öga blott och att Asien är näst på tur i takt med den enorma utveckling som sker där. Det var alltså Hans Rosling som inspirerade mig att söka till Explore China! Dessutom har min vän Isabella Holmberg pratat väldigt gott om programmet och de erfarenheter som hon tagit med sig från förra årets omgång, så jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att söka.

Hur känns det att ha blivit utvald bland så många sökande?
– Jag är såklart väldigt ärad och smickrad över att bli utvald, i synnerhet eftersom det var över 1000 svenska studenter som sökte till årets program. Så det känns jättekul! Jag befinner mig precis i sluttampen av mitt ex-jobb och kommer ta examen om två veckor, så den här utmärkelsen är verkligen pricken över i:et.

Varför tror du att du blev utvald?
– Jag tror att jag har en bra mix av internationella erfarenheter som jag kan bidra med. Bland annat så har jag bott i Kanada, pluggat i USA och arbetat som konsult i Indien. Jag har dock ännu inte lyckats ta mig till Kina och därför var jag noga med att motivera varför just jag borde få en plats i programmet. Dessutom är två av mina passioner affärsutveckling och internationella relationer, vilket jag tror passar väl in i Explore Chinas profil.

Vad vill du jobba med i framtiden?
– Jag kommer arbeta som management konsult efter examen, och det känns verkligen som en toppstart i min karriär. Anledningen till varför jag dras mot konsultyrket är främst för att utvecklingskurvan är otroligt stor och att man får möjligheten att arbeta med drivna människor, testa på många olika områden samt utmanas på daglig basis. Ingen dag är den andra lik och det passar mig perfekt! I framtiden ser jag även att jag kommer hamna i något internationellt sammanhang, möjligtvis hjälpa företag att komma in på nya internationella marknader, då det är i linje med mina två passioner.