Hoppa till innehållet

Nästa generations studenter besökte universitetet

Publicerad: 10 oktober 2018

Det blev välbesökt när framtidens studenter besökte Öppet hus på Luleå tekniska universitet. Utbudet av utbildningar presenterades i montrar och med föreläsningar av befintliga studenter, lärare och gästföreläsare. Många av besökarna verkade mycket intresserade och positiva till vad som visades upp.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle att möta intresserade gymnasieelever och få visa upp vårt utbud. Jag tror många uppskattar att komma hit och se hur universitet ser ut också, säger Linnéa Malmström, studentrekryterare på Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser.

Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser är akademisk hemvist för utbildningar inom arkitektur, bygg, infrastruktur, gruv, mineral, miljö och kemiteknik. Här finns även utbildningar inom till exempel brand- och underhållsteknik.

"Ett nytt program vi särskilt vill lyfta fram är
Hållbar process- och kemiteknik"

– Öppet hus är uppstarten för vårt arbete att rekrytera nya studenter där deadline är den 15 april för de som vill börja studera hos oss nästa höst. Idag träffar vi många elever från vår region, men under hösten kommer vi att besöka utbildningsmässor över hela landet, säger Linnéa Malmström.

Vissa av institutionens program har traditionellt ett mycket högt söktryck som exempelvis civilingenjörsprogrammen inom arkitektur och väg- och vattenbyggnad. Andra nyare och mindre kända utbildningar kan vara enklare att komma in på.

"Detta för att bidra till Sveriges konkurrenskraft"
säger Phillip Tretten

– Ett nytt program vi särskilt vill lyfta fram är Hållbar process- och kemiteknik. Inom detta program har studenterna möjlighet att bli civilingenjörer inom ett stort område där kemiteknikkompetens behövs; till exempel för att ta fram nya material, för mineralutvinning, hållbar utveckling, samt för utvinning av nya hållbara ämnen. Detta för att bidra till Sveriges konkurrenskraft, säger Phillip Tretten, huvudansvarig utbildningsledare för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser.

Phillip Tretten

Tretten, Phillip - Biträdande professor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492855
Linnéa Malmström

Malmström, Linnéa - Projektledare

Organisation: Verksamhetsnära stöd SBN, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, Verksamhetsstöd
Telefon: 0920-492889

Taggar