Hoppa till innehållet

Glädje när exjobben presenterades

Publicerad: 25 maj 2018

För femte året i rad hade institutionen för teknikvetenskap och matematik samlat alla vårens presentationer av examensarbeten på en och samma dag. I år presenterades över 60 examensarbeten inom olika tekniska områden, där de flesta hade utförts i form av skarpa projekt ute hos företag.

– Det är ett jättebra initiativ av institutionen att samla alla exjobbspresentationer på samma dag. Det är kul att se att man är en del av ett större sammanhang och man får glädjas tillsammans med sina studiekamrater som också presenterar sina exjobb, säger Kristina Sandström, som tar sin examen i civilingenjör hållbar energiteknik vid Luleå tekniska universitet.

När Kristina Sandström sammanfattar sin tid på universitetet tycker hon att den femåriga utbildningen var en tuff utmaning.

– Att läsa till civilingenjör har varit utmanande och stundvis har jag undrat vad jag gett mig in på. De första åren med grundkurser kunde vara riktigt kämpiga men efter år tre när jag valde inriktning på min utbildning, och även fick välja kurser efter intresse, så blev studierna roligare och motivationen ökade.

Även Khalid Mouane presenterade sitt examensarbete den här dagen, han hade läst den tvååriga Masterutbildningen i materialteknik.

– Det här universitetet och de vänliga människor jag träffat har gjort min studietid helt fantastisk och jag har njutit varje minut. Den avslutande dagen med presentationerna var som i en dröm – uppdraget slutfört!

Taggar