Hoppa till innehållet
Jamal_Choudhry

”Jag vill jobba med flygplan”

Publicerad: 6 november 2015

Jamal Choudhry från Kiruna läser första året på civilingenjör maskinteknik.

Vad fick dig att välja civilingenjör maskinteknik?

– Det är en väldigt bred utbildning och som ger dig kompetens inom många olika områden. Det är något du har nytta av resten av ditt liv. Just nu läser vi grundläggande matematik och fysik men kurserna blir mer och mer intressanta ju längre fram man kommer i utbildningen.

Vad var det som lockade med Luleå?

– Dels ligger det nära min hemort, Kiruna. Jag valde också Luleå tekniska universitet för att de har bra kvalitet på sina utbildningar.

Vad är det bästa med att vara student på Luleå tekniska universitet?

– Det bästa är hur lätt det är att ta kontakt med lärarna. Våra lärare tillhör Sveriges bästa forskare och man kan nästan alltid bara gå till deras kontor och fråga efter hjälp. En annan sak som är jättebra är gemenskapen mellan studenterna.

Vad gör du på fritiden?

– På fritiden brukar jag mest bara plugga! Det är mycket som man måste hinna göra innan nästa föreläsning. Men när jag inte pluggar så gillar jag att ta långa promenader och titta på filmer.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag vill jobba med flygplan! Jag är väldigt intresserad av flygplanskonstruktion och aerodynamik. Jag kan tänka mig ett jobb som utvecklingsingenjör på Airbus eller Rolls-Royce.

Har du något råd till den som funderar på att söka?

– Mitt bästa tips är att öva på algebra innan man börjar programmet på riktigt. Många studenter har svårt med matten på grund av bristande förkunskaper.