Daniel Lundqvist - Civilingenjör Naturresursteknik, inriktning miljö och vatten 2019
Daniel Lundqvist - Civilingenjör Naturresursteknik, inriktning miljö och vatten 2019 Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag gillar kopplingen till naturen och möjligheten för fältarbete"

Publicerad: 27 mars 2019

Namn: Daniel Lundqvist
Program: Civilingenjör Naturresursteknik, inriktning Miljö och vatten

Varför valde du att studera det här programmet?

Jag funderade på olika utbildningar allt från dataingenjör till jägmästare. Jag kom fram till att jag tycker om den logiska problemlösningen som följer med ingenjörskonsten samtidigt som jag gillar kopplingen till naturen och möjligheten för fältarbete som erbjuds både under utbildningen men också i arbetslivet efteråt.    

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Via exjobbet har jag fått mersmak för översvämmningsmodellering samt VA-teknik. Till hösten vill jag bygga vidare på det jag lärt mig och arbeta med vattenfrågor gärna innehållande modellering. Inom området kan jag tänka mig att göra olika saker, allt från dimensionering av VA-ledningar till att upprätta vattenskyddsområden. Jag vill bli "duktig på vatten" då det är vårt viktigaste livsmedel och kommer alltid att ge oss problem att lösa av olika former. Vare sig vi måste skydda/skyddas från, leda bort eller rena vatten så kommer hittar du vattenproblem som måste lösas vart du än vänder dig. Och om det är något jag lärt mig på utbildningen så är det att det är kul att lösa problem. Spelar egentligen ingen roll vilken typ av problem, man får samma kick ändå. Så då kan jag lika gärna rikta in mig på de viktigaste problemen (vatten).   

Vad gör du på fritiden?

På fritiden tycker jag om att vara aktiv vilket passar bra när man bor i Luleå. På helger tycker jag om att åka snowboard, vandra eller ha filmkvällar med vänner. Under veckodagarna blir det mest träning.