Hoppa till innehållet
Anton Lindgren, Luleå tekniska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lär sig lösa avancerade problem

Publicerad: 20 februari 2020

Anton Lindgren pluggar till civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik. Han gillar att lösa problem och kommer ursprungligen från Linköping.

Varför läser du teknisk fysik och elektroteknik?

– Jag har alltid haft svårt att bestämma mig för vad vill jobba med, jag vet bara att jag vill jobba med att lösa tekniska problem. Jag har även tyckt om matte under hela skolgången, vilket går hand i hand med den typ av kunskap som krävs för att lösa avancerade problem. Det gör teknisk fysik och elektroteknik till ett perfekt program, det förbereder en för att lösa problem inom en mängd olika fält samtidigt som du får praktisk nytta av kunskaper inom matte.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Gemenskapen i klassen, både under föreläsningar och på fritiden, och de verkliga aha-upplevelserna när du förstår en svår teoretisk bit eller ens kod äntligen fungerar.

Vad är det mest utmanande?

– Att ta sig tid till att göra alla uppgifter. Det finns ofta annat som lockar, men gör du inte jobbet under läsperioden blir det stressigt under tentaperioderna.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Det är utmanande och väldigt roligt. Professorerna är duktiga och hjälpsamma vilket gör att du lär dig något nytt varje dag. Atmosfären kring universitetet är passande för studenter eftersom det myllrar av studerande.

Vad gör studenterna på fritiden? Hur är studentlivet?

– Det varierar mycket från person till person, vilket bevisar att det finns många valmöjligheter. Många sysslar med friluftsliv, är ute och fiskar eller åker skidor, andra tycker om att programmera eller spela spel och en del engagerar sig inom olika studentföreningar. Det finns helt enkelt något för alla. De flesta studenter bor väldigt nära campus vilket gör det lätt att spontant hitta på aktiviteter tillsammans.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Jag har fortfarande flera år kvar på utbildningen, så jag vet inte exakt vad jag vill jobba med. Helst skulle jag vilja jobba inom teknisk innovation, där man är med och löser framtidens problem.

Har du något råd till den som vill plugga teknisk fysik och elektroteknik?

– Låt dig inte skrämmas av utbildningens rykte av att vara svår, finns det en vilja finns det en väg. Se även till att ta vara på din tid och få inlämningar klara i tid. Det besparar dig mycket bekymmer.