Hoppa till innehållet
 Madeleine Jacobsson - Väg- och Vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet
Madeleine Jacobsson - Väg- och Vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag vill vara med och utveckla samhället och dess infrastruktur"

Publicerad: 5 mars 2018

Madeleine Jakobsson kommer från Stockholm, är 22 år och läser civilingenjör väg- och vattenbyggnad.

Varför valde du att studera väg- och vattenbyggnad?

– Jag valde att studera väg-och vattenbyggnad på grund av flera olika anledningar. För det första vill jag i framtiden vara med och utveckla samhället och dess infrastruktur. Väg och vattenbyggnad ger mig kunskaper inom just det området. För det andra erbjuder universitetet praktik under studietiden vilket för mig var en avgörande faktor då jag ser praktik som en värdefull möjlighet att testa på något jag kanske vill arbeta med efter examen. För det tredje är arbetsmarknaden god och det finns många olika yrkesroller man kan ha efter att man läst väg-och vatten.

Vad har du för planer efter studietiden?

– Efter studietiden vill jag troligtvis flytta tillbaka till Stockholm och börja arbeta på något spännande företag inom infrastruktur/samhällsutveckling, gärna inom en ledande position.

– Som ett sidospår vill jag arbeta med att få fler tjejer att våga ta steget och läsa till ingenjör, kanske genom att hålla föreläsningar eller liknande.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

– Välj den utbildning du tycker verkar rolig och skulle det inte kännas rätt när du börjar har du alla möjligheter att byta, men våga pröva på!

– Dessutom vill jag verkligen pusha lite extra för att engagera sig i det som händer runt omkring på universitetet, i olika föreningar, sektioner eller liknande. Det finns verkligen något för alla och du kommer skaffa dig vänner för livet!