Företagsevent för blivande praktikanter
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Företagsevent för blivande praktikanter

Publicerad: 14 december 2018

Det var en öppen och positiv stämning när de närmare 100 studenterna tog möjligheten att lyssna vad praktiken innebär samt träffa representanter från näringslivet.

Praktikkvällen anordnades i år som ett gemensamt evenemang för studenter från våra civilingenjörsprogram Väg- och vattenbyggnad samt Arkitektur, men också studenter från våra två högskoleexamensprogram Bygg och anläggning samt Samhällsbyggnad. Kvällen anordnas för att lyfta upp praktiken och dess positiva effekter men också för att erbjuda en möjlighet att skapa kontakt mellan blivande praktikanter och näringsliv. Den frivilliga praktiken för civilingenjörsprogrammen är något som Luleå tekniska universitet erbjudit sina studenter sedan 1977 och är oerhört stolta över.

Företagsevent för blivande praktikanter

- Väldigt stor andel av våra studenter tar denna unika möjlighet att genomföra praktik och att kunna erbjuda detta till våra studenter känns väldigt bra, säger Johan Larsson, universitetslektor och praktikansvarig för civilingenjörsprogrammen.

Praktikkvällen anordnades av Johan Larsson och Jonny Nilimaa med stor hjälp av Civil Engineers on Tour (CET). CET är en reseförening för avgångsklassen på Väg- och vattenbyggnad med syfte att genomföra en längre studieresa under det avslutande året. Förutom studenterna så medverkade runt 20 företagsrepresentanter från 6 företag vid evenemanget. Under kvällen erbjöds både företagspresentationer, mingel samt möjlighet till enskilda intervjuer med företagen.

Johan Larsson

Larsson, Johan - Universitetslektor

Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492263
Rum: R212 - Luleå»
Jonny Nilimaa

Nilimaa, Jonny - Biträdande universitetslektor

Organisation: Byggkonstruktion, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491576
Rum: F956 - Luleå»