Hoppa till innehållet

Skapa och utveckla produkter åt företag redan under studietiden!

Publicerad: 8 december 2021

Träffa Svenska skidlandslaget, primus och många fler företag. Under studietiden får du som student utveckla produkter och prototyper åt spännande företag. Projekten leder ofta till examensarbeten eller anställning efter studierna.

Eller projektkurs C som den också heter, läses av tredjeårsstudenter på civilingenjörsprogrammen i maskinteknik och hållbar energiteknik. Syftet är att ta fram fungerande prototyper och produktkoncept med fokus på hållbarhet.

Studenter berättar

- Det jag tycker varit roligast med projektet är att ha fått arbeta med hela produkutvecklingsprocessen, från idé ill färdig prototyp, säger Andre Selander från Timrå som läser tredje årets civilingenjörsprogrammet i hållbar energiteknik.  

- Vi är stolta över att vi lyckades bygga ett vindkraftverk som kan generera el. Vi valde att lägga fokus på de mekaniska delarna och vi har bland annat gjort växellädan själva. Vi får ut 20 watt via en generator, men krävder det att det blåser, berättar Sandra Öhman

- Det som har varit mest lärorikt med kuren är att lära sig att arbeta effektivt i grupp. De kunskaper vi fått i årskurs 1 och 2 har vi nu fått tillämpa. Att få tillverka någont praktiskt samt rikta i CAD-program tycker jag var roligast med projekten, berättar Markus Eriksson