Hoppa till innehållet

Civilingenjör - Öppen ingång

300 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Vill du bli civilingenjör men känner dig osäker på vilken inriktning du vill läsa? Då är Öppen ingång utbildningen för dig. Oavsett om du vill bygga rymdsystem eller utveckla framtidens städer så är öppen ingång vägen dit.

Utbildningen ger dig garantiplats till den civilingenjörsutbildning som passar dig. Under året på Öppen ingång får du möjlighet att hitta den inriktning som just du vill läsa. Luleå tekniska universitet har ett av Sveriges bredaste utbud vad gäller civilingenjörsutbildningar, så oavsett vad du vill bli i framtiden så finns det någonting för dig.

Utbildningens innehåll

Under det första året studerar du grundkurser som ingår i de övriga civilingenjörsprogrammen vid Luleå tekniska universitet. Samtidigt får du också möjlighet att träffa studenter, studievägledare och programansvariga som hjälper dig att välja rätt utbildningsprogram. Som programstudent finns det stora möjligheter att göra delar av utbildningen utomlands på något av våra partneruniversitet. Många av våra studenter väljer till exempel att studera i USA, Singapore eller Australien.

När du väljer civilingenjörsprogram kan du göra något av följande val (under förutsättning att utbildningarna startar):
 • Arkitektur
 • Datateknik
 • Hållbar energiteknik
 • Hållbar process- och kemiteknik
 • Industriell ekonomi
 • Klimatfysik, teknik och samhälle
 • Materialteknik
 • Maskinteknik
 • Naturresursteknik
 • Rymdteknik
 • Teknisk design
 • Teknisk fysik och elektroteknik
 • Vattensystem och miljö 
 • Väg och vattenbyggnad

För vissa civilingenjörsprogram kan du behöva komplettera kurser från det programmets första år.

Var kan jag jobba?

Som civilingenjör har du möjligheter att arbeta med en mängd olika jobb både i sverige och internationellt. Civilingenjör är ett brett yrke vilket gör att du kan välja den bransch som intresserar dig, det kan bland annat var inom miljö, arkitektur eller rymdteknik. Oavsett ditt val så gör du framtiden till en bättre plats. Vanliga yrken efter avslutad examen är utvecklare, projektledare eller specialist inom valt område.  

Anmälan
Civilingenjör - Öppen ingång
Luleå, Normal, Hösten 2023

Startdatum 2023-08-28, v.35 2023
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-88004
2023-04-17
30

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Anmälan öppnar 2023-03-15

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Byström, Universitetslektor

Organisation: Tillämpad matematik, Matematiska vetenskaper, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-492880