Hoppa till innehållet

Tjejkvällen 2023

Publicerad: 13 mars 2023

Under Internationella kvinnodagen 8/3 höll Geosektionen en tjejkväll i Vetenskapens hus. Kvällen innehöll mingel, goodiebags, god mat samt föredrag från kvinnor i branschen.

Tanken med eventet var att tjejer skulle få möjlighet att knyta nya kontakter med andra under sektionen utöver den vanliga kompiskretsen. Detta gjordes genom flygande bordsplacering där alla tog en varsin lapp med ett objekt och fick sedan leta upp samma objekt på ett av borden. Genom att inte veta var lapparna på borden var placerade gick det därför inte att välja att sitta bredvid sin kompis. Ett system som kan verka lite skrämmande men som i slutet av kvällen var otroligt uppskattat.

De runda borden öppnade också upp för bredare samtal istället för att bara prata med kamraten bredvid. Det fanns även konversationsstartare utplacerade på borden om någon skulle känna att det var svårt att komma på något att prata om. Företagen var ombedda att berätta lite om hur det är att arbeta som kvinna i branschen. Genom att redan innan avslutade studier bli peppad och veta vad som finns att vänta skapar trygghet. Att tillsammans kunna jobba mot jämställdheten på alla arbetsplatser. Kvällen avslutades med ett musikquiz som också riktades mot kvällens tema, och hade fokus på kvinnliga händelser. Vi som anordnade denna kväll samt hela Geosektionen vill tacka SBN för ert bidrag som gjorde denna kväll möjlig.

Sara Pettersson, Vice ordförande Geosektionen