Hoppa till innehållet
Foto: Richard Renberg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

”Välj det program och de kurser som du tycker är intressanta”

Publicerad: 26 oktober 2018

Namn: Jonny Nilimaa
Program: Lärare på Bygg och anläggning | Samhällsbyggnad

Vad forskar du inom?

Min forskning handlar om hur vi planerar, bygger, underhåller och återvinner våra byggkonstruktioner på ett hållbart sätt. Mina forskningsprojekt handlar om tillståndsbedömning och förstärkning av väg- och järnvägsbroar, sprickrisker i betongkonstruktioner, hållbara byggmaterial och –processer, samt utveckling av användarvänliga prognosverktyg för byggbranschen.

Hur kan dina studenter dra nytta av din forskning?

Mitt forskningsområde är konstruktionsteknik. Där min forskning bidrar till att utveckla de metoder och processer som används inom branschen och studenterna får ta del av de senaste forskningsrönen.

Studenterna träffar mig i kurserna: verktyg för byggkalkyler, byggmätning 1, byggmätning 2, GPS- och maskinstyrning, markprojektering, VFU, examensarbeten, byggnadsteknik, broprojektering, betongkonstruktion, konstruktionsteknik och byggmaterial.

Har du några tips för nya studenter?

Välj det program och de kurser som du tycker är intressanta så går studierna lättare. Var social under studietiden så att du bygger upp ett bra kontaktnät både inom och utanför universitetet. Du kommer inte att ångra dig om du väljer att plugga.

Jonny Nilimaa

Jonny Nilimaa, Universitetslektor

Telefon: 0920-491576
Organisation: Byggmaterial, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser