Hoppa till innehållet
Foto: Privat
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"En anställning stod klar långt innan studierna avslutats"

Publicerad: 7 januari 2019

Anders Nyström, 32 år, Luleå, Bygg och Anläggning med Hus/Bygg-profil

Varför valde du att studera på bygg och anläggning?

Det var ett naturligt steg då jag tidigare jobbat i branschen som snickare och ville öppna dörren för nya utmaningar. Jag älskar byggbranschen av den anledningen att jag får vara med och skapa fysiska bestående objekt. Det finns ingenting mer tillfredställande än att kunna vända sig om vid dagens slut och se vad jag tillsammans med mina kollegor åstadkommit.

Vad du vill jobba med efter studierna?

Jag kommer efter studierna att vara kvar ute på bygget men kliva in i en roll med ledande funktion. Jag älskar att spika form och jobba med händerna men i framtiden kommer jag i egenskap av arbetsledare eller platschef jobba med planering, beredning, inköp, samordning mellan entreprenörer och beställare, arbetsmiljöfrågor och ekonomi. En anställning stod klar långt innan studierna avslutats.

Vad gör du på din fritid?

Jag har en förkärlek till berg och hav. Därför hänger jag mycket i Norge och klättrar, åker skidor och springer en del. Fysisk aktivitet i största allmänhet är någonting jag går igång på, jag vet inte varför men det får mig att må bättre och tänka lite klarare.
 
I och kring Luleå finns ett fantastiskt utbud av utomhusaktiviteter om man vågar röra sig lite utanför campus. Detta gäller alla årstider och innefattar allt från isklättring till terränglöpning. Och glöm inte vår fantastiska skärgård, där jag dessutom har äran att "extraknäcka" lite som Sjöräddare i SSRS.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

För det första tveka inte en sekund till om du velar och funderar på att ta steget att utbilda dig, det är helt klart det bästa jag gjort för mig själv. Sök den utbildningen du tror kommer göra ditt liv bättre. Gör det bara, det kommer bli kul!

Ta vara på din tid i Luleå. Jag har sett många som reser hit för studier och klagar på utbudet i vår sub-arktiska miljö under kalla mörka vintern när de i själva verket aldrig varit utanför Campus. Integrera med samhället och ge dig ut så lovar jag att det finns hur mycket som helst att göra. Slå mig en signal, jag hjälper dig ut!

Jonny Nilimaa

Jonny Nilimaa, Universitetslektor

Telefon: 0920-491576
Organisation: Byggmaterial, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser