Datornätverk

120 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Samhället behöver i allt större grad experter som installerar och övervakar komplexa datornätverk och servrar. Yrkesområdet är på uppgång och nätverkstekniker arbetar ofta internationellt. Vi erbjuder en tvåårig specialistutbildning med fokus på praktiskt lärande.

Stora delar av studierna utförs i det avancerade nätverkslaboratoriumet och i samarbete med lokala IT-företag. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som ger dig möjligheter att etablera goda kontakter inför arbetslivet. Luleå tekniska universitet har utformat utbildningen till att efterlikna arbetslivets förhållanden. Studieort är Skellefteå.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen kommer du lära dig att projektera, driftsätta, underhålla datornätverk och komplexa IT-miljöer samt hantera nya nätverkstjänster för fasta och mobila datornätverk. Molntjänster och hantering av stora datamängder i datacenter är ytterligare områden som utbildningen tar upp. Utbildningen samarbetar med Cisco Networking Academy. Studenter har möjlighet att genomgå Ciscos internationella certifiering efter utbildningen. En certifiering gör att examinerade studenter blir extra eftertraktade och aktuella på den internationella marknaden. Vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå finns även utbildningarna i datorspelsprogrammering och visuell gestaltning samt masterutbildningar inom data som öppnar möjligheter för spännande samarbeten.

Var kan jag jobba?

De flesta arbetsplatser har behov av nätverkstekniker och det finns möjlighet att få kvalificerade arbeten både i Sverige och internationellt. Etableringen av serverhallar som hanterar stora mängder data, kan komma att behöva den kompetens som nätverkstekniker besitter.

Anmälan
Datornätverk
Skellefteå, Normal, Hösten 2020

Startdatum 2020-08-31, v.36 2020
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-87418
2020-04-15
35
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 2a/2b/2c (områdesbehörighet A7).

Eller:

Matematik B (områdesbehörighet 7)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Karl Andersson

Karl Andersson, Biträdande professor, Verksamhetsledare

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, CDT, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585364