Ädelstensteknik - Konsthantverk och design

Läs Ädelstensteknik vid LTU

Publicerad: 22 april 2006

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom ädelstens- och guldsmedsindustrin. Under dina två studieår blandar du teoretiska kurser med praktiska. Du får kunskaper i ädelstenslära, geologi, mineralogi, kemi, metall- och stenbearbetning, slipteknik, infattnings- och guldsmedsteknik, företagsekonomi och entreprenörskap.

Under dina två studieår blandar du teoretiska kurser med praktiska. Du får kunskaper i ädelstenslära, geologi, mineralogi, metall- och stenbearbetning, slipteknik, infattnings- och guldsmedsteknik, företagsekonomi och entreprenörskap.

Efter din tvååriga högskoleexamen kan du specialicera dig ytterligare genom fristående kurser .

Utbildningen ges delvis som distansutbildning.

map_lannavaara.jpg

Utbildningen bedrivs huvudsakligen i Lannavaara, Kiruna kommun

Utbildningen i Ädelstensteknik ges av Luleå tekniska universitet (LTU), men bedrivs huvudsakligen i Lannavaara, Kiruna kommun.
Kurserna leds av universitetslärare från LTU, där de teoretiska delarna delvis kan läsas på distans med minst ett samlingstillfälle i Luleå eller Lannavaara. De praktiska avsnitten i utbildningen ges av lärare på plats i Lannavaara med mångårig erfarenhet inom sitt område.

 De flesta kurser har även moment där kommunikationen sker via webbaserade undervisningsplattformar. I Lannavaara finns också ett nybyggt studiecentra som ger möjlighet att sända och ta emot undervisning på distans.

Efter genomgången utbildning har du också möjlighet att avlägga en internationellt certifierad gemmologiexamen (ädelstenslära).

Lannavaara är ett litet samhälle mitt i den vackra fjällnaturen, nära till Kiruna och nära till natur med förutsättningar för geologistudier. Företag i branschen finns samlade i ett Kunskapens hus intill utbildningen.

Där finns också Kristallens stensliperi där den praktiska delen av utbildningen genomförs.
Lannavaara är ett litet samhälle mitt i den vackra fjällnaturen, nära till Kiruna och nära till natur med förutsättningar för geologistudier. Företag i branschen finns samlade i ett Kunskapens hus intill utbildningen.

I Lannavaara finns bekväma och moderna studentrum i nära anslutning till undervisningslokalerna.

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

stone_02.jpg

Kontaktperson

Christina Wanhainen

Jenny Söderström
Tel: 0981 310 60
e-post: jenny@kristallen.com