Hoppa till innehållet

Högskoleingenjör Bilsystemteknik

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Högskoleingenjörsprogrammet i Bilsystemteknik är en helt unik utbildning för dig som vill testa och utvärdera framtidens fordon. Som färdig bilsystemingenjör kan du jobba hos fordonstillverkare, testföretag, underleverantörer och komponenttillverkare.

Bilindustrin står inför en omställning och är i stort behov av ingenjörer med rätt kompetens. Som ingenjör inom bilsystemteknik har du möjlighet att bidra till bättre förutsättningar för framtidens fordonsindustri. Utbildningen i bilsystemteknik ger dig kunskaperna som krävs för att analysera, utvärdera och utveckla framtidens bilsystem

Utbildningens innehåll

Under utbildningens första hälft blandas kurser inom bilsystem med grundläggande kurser inom matematik och teknik, det ger en bra förberedelse för ett varierat framtida ingenjörsarbete. 

Utbildningen kombinerar teori med projektkurser där du lär dig att utföra avancerad fordonstestning samt analys och utvärdering av bilens elektroniska och mekaniska system. Du får kunskaper i bl.a. mätteknik, fordonsdynamik samt regler- och materialteknik.

Utbildningen har utformats i nära samverkan med näringslivet och det återspeglas i en mängd kurser och moment. Du arbetar i intressanta industrinära projekt och på detta sätt får du som student insikt i olika företags verksamhet samt att du kan skapa kontakter med företag redan under utbildningen.

Karriärmöjligheter

Forskningen, samhället och näringslivet behöver dig! En av många utmaningar för branschen är övergången till mer miljövänliga fordon. Bilsystemingenjörer kan exempelvis arbeta vid biltillverkare, underleverantörer och komponenttillverkare. Utbildningen ger dig också förutsättningar att arbeta för någon av de internationella företag som expanderar sin biltestverksamhet i norra Sverige.

Anmälan
Högskoleingenjör Bilsystemteknik (Normal, Luleå),
Luleå, Normal, Hösten 2024

Startdatum 2024-09-02, v.36 2024
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-88010
2024-04-15
15
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Anmälan öppnar 2024-03-15

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Kim Berglund

Kim Berglund, Universitetslektor

Organisation: Maskinelement, Maskinelement, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-493051