Hoppa till innehållet
Johan Arvidsson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Det är lätt att hitta nya vänner"

Publicerad: 27 september 2019

Johan Arvidsson pluggar på högskoleingenjörsprogrammet i datateknik.

Hej, vem är du?

– Mitt namn är Johan Arvidsson och jag kommer ursprungligen från Gävle. Jag flyttade till Luleå 2012 för att studera rymdteknik, men bytte sedan till datateknik.

Varför läser du datateknik?

– Jag har alltid tyckt att datorer och datateknik är intressant och roligt. Jag läste IT och elektronik på gymnasiet så högskoleingenjör datateknik var en bra fortsättning på det spåret.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att jag fått en mer djup förståelse för hur en dator fungerar och arbetar, både inom hårdvara och mjukvara. Jag gillar att programmera och hålla på med elektronik så de kurserna i programmet tycker jag är roligast.

Vad är det mest utmanande?

– Förmodligen matematiken, antagligen på grund av att jag inte är så intresserad av matte. I senare kurser ser man vad matten tillför och då känns det lite roligare – men fortfarande utamanade.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Väldigt roligt! Det är många som ursprungligen kommer långt bort från Luleå, så du får en bra gemenskap med andra studenter och det är lätt att hitta nya vänner. De flesta på universitetet är trevliga och väldigt sociala så det är en bra stämning.

Vad gör studenterna på fritiden? Hur är studentlivet?

– På min fritid jobbar jag bland annat på STUK, studentkrogen här på universitetet, och har gjort det sedan jag började studera här uppe. Det tar en del timmar från fritiden, men är väldigt roligt och man får många nya vänner från andra utbildningar än sin egen. Utöver det så brukar jag träna, spela datorspel och vara med mina vänner.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Jag tror att jag vill jobba som programmerare eller programvaruutvecklare. Men det är något som jag kommer att fokusera mer på i ett senare skede av utbildningen.

Har du något råd till den som vill plugga datateknik?

– Att ha ett intresse för datorer. Har man det kommer utbildningen kännas väldigt rolig och man kommer hitta många vänner inom sin utbildning och i sin klass som har liknande intresse som en själv.